Kunstgras op ons balkon

Al een tijdje vragen we ons af wat voor ondergrond we op ons balkon willen hebben. In dit geval is ‘we’, ik, mijn vrouw en onze zoon van vijftien jaar oud. Voorheen hadden we een houten vlonder op ons balkon liggen. Maar omdat het balkon het grootste deel van de dag in de schaduw ligt en vochtig is, was het hout gaan rotten. We hebben toen besloten om de houten vlonder te verwijderen. We zagen dat we dit geen moment later hadden moet doen. De planken bezweken elke keer als we ze probeerden op te tillen. Het was meer werk dan we dachten. Na het verwijderen van het hout lag er namelijk een grote plas water onder. Deze wilden we ook meteen weghalen om het beton eronder goed te laten drogen en te voorkomen dat er schimmel zou groeien.

Een goed idee

Die avond na het balkon leeghalen waren we best moe. We hadden lekker een pizza besteld en die werd na een uurtje al bezorgd. Omdat het lekker weer was, besloten we de pizza op te eten op het balkon. Het was wel een raar gezicht om te zien dat het balkon nu opeens een blok beton was. De reling was gelukkig onlangs nog geverfd, dus die zag er nog wel vrolijk uit. De reling was namelijk lichtblauw geverfd, net als die van de buren in de flat. Onder het eten hadden we een gesprek over wat we dan nu op ons balkon zouden willen leggen. We waren het er namelijk allemaal mee eens dat we dit beton niet zo mooi vonden. Mijn zoon vertelde dat hij had gehoord van kunstgras op balkon. Dit klonk als een perfecte oplossing voor ons. Ik was verbaasd dat mijn zoon hier mee kwam, want hij is normaal een beetje stil. Diezelfde avond in bed had ik het er nog een keer met mijn vrouw over. We werden steeds enthousiaster.

Kopen en laten leggen

Na een beetje uitzoekwerk kwamen we erachter dat het goed op ons balkon zou passen. Het is beter dan normaal gras omdat het ook mooi groen is op plekken waar weinig zon komt. Zoals ons balkon dus. Online vonden we ook een goede website waar we alles konden laten doen met een goede service. Wel was ik die avond te moe. Dus ik schreef op mijn takenlijstje voor de volgende ochtend bovenaan een nieuw puntje. Dit puntje was: kunstgras kopen en laten leggen. Ik had onwijs veel zin om dit in werking te gaan zetten en niet meer naar het betonnen balkon te hoeven kijken.

Geef een reactie