vouwkratten

3 tips om een huis vol dieren opgeruimd te houden

Wanneer je net als ik een grote dierenvriend bent, dan is de kans groot dat jouw huis niet het netste is. Natuurlijk kan ik niet voor jou spreken. Ik baseer dit puur om mijn eigen situatie. Ik heb namelijk twee honden, drie katten en twee konijnen. Zoals je wel kunt voorstellen is mijn huis hierdoor altijd bruisend en gezellig. Het nadeel? Ik kan mijn kont soms niet keren. Beide honden hebben namelijk de nodige speeltjes en ook voor de katten zwerft het een en ander nog door huis. Een paar maanden geleden was ik het helemaal zat. Ik had een opruimbui. Voordat ik klakkeloos aan de slag ging, heb ik een paar praktische dingen op papier gezet. Dit waren oplossingen om te voorkomen dat het binnen een dag weer een bende zou worden. Vandaag deel ik deze punten met jou in de vorm van 3 tips. Met deze tips houd je gemakkelijk een huis vol dieren netjes en opgeruimd!

1. Apart plekje voor speelgoed

Ten eerste wilde ik het hondenspeelgoed aanpakken. Mijn kinderen zijn (op één na) allemaal het huis uit, dus daar heb ik eindelijk geen last meer van. Toen zij vroeger klein waren, kregen ze ieder van mij een vouwkrat of een kunststof bak. Aan het einde van de dag moesten ze daar al hun speelgoed in gooien. Zo struikelde ik ‘s avonds in ieder geval niet over losliggende LEGO blokjes. Ik besloot hetzelfde te doen voor mijn honden. Natuurlijk kunnen zij de rommel niet opruimen of pakken als ze ermee willen spelen. Daarom heb ik wat stevige vouwkratten gekocht. Eens per dag gooi ik daar alle rommel in. Omdat vouwkratten van boven open zijn, kunnen de honden altijd nog bij hun spullen. De eerste paar dagen was het weliswaar wennen voor de viervoeters, maar inmiddels werkt het uitstekend!

2. Logische plek voor dierenmand

Een ander punt dat ik wilde tackelen was de locatie van de kattenmand en de hondenmand. Zoals ik al zei heb ik best wel veel huisdieren. Hierdoor zijn ze altijd overal en nergens. Het gevolg hiervan is dat hun manden ook op de meest bizarre plekken lagen. Ik heb eens kritisch naar mijn interieur en inrichting gekeken. Om alles wat praktischer te maken, heb ik de bank omgegooid met de twee losse stoelen. Op die manier heb ik wat meer ruimte gecreëerd bij de zithoek. De honden liggen namelijk altijd graag bij ons als we op de bank zitten, maar met de vorige opstelling was daar geen ruimte voor. Nu dus wel én dat scheelt een hoop dwarrelende haren, omdat ze nu netjes in de mand kruipen.

3. Handige stofzuigers

Ten slotte heb ik geïnvesteerd in twee praktische stofzuigers. De reden waarom het snel een rommel is, heeft te maken met het feit dat ik ook wat te weinig de stofzuiger pakte. Het is namelijk zo’n groot onding. Dus ik besloot ook maar over te gaan op zo’n draadloze stofzuiger die je van de muur kunt pakken. Je kent ze wel, met zo’n lange stok en een kleiner compartiment. Ideaal wanneer je even snel de ergste haren wilt weghalen voordat de visite komt. Daarnaast heb ik ook geïnvesteerd in een robot stofzuiger. Dit was weliswaar wennen voor mijn huisdieren, maar wat ben ik er blij mee! Niet alleen bespaart het mij werk. Doordat alles schoner is, ben ik ook veel minder gefrustreerd. Nu moeten alleen de katten de robot nog accepteren.

Geef een reactie