epoxy

Gezellig met de hond onze nieuwe boot op!

Persoonlijk vind ik het altijd heerlijk wanneer ik mijzelf lekker kan laten gaan op het water. Wanneer ik avontuurlijk ben zit ik het liefst op een speedboot, terwijl ik ook zeer zeker van rustige wateren kan genieten. Die rustige wateren is iets wat mij tegenwoordig steeds ,meer trekt. Je merkt gewoon dat je volledig tot rust komt en even alles aan de kant kunt zetten. Nu beschik ik tegenwoordig over een hond, Charlie heet ze. Mij leek het een erg leuk idee om een keer samen met Charlie te gaan varen. Heerlijk ontspannen samen met de hond op het water, waar we gezamenlijk een tijd kunnen doorbrengen. Voordat ik dit waar kan maken, moeten er nog wel een aantal dingen gebeuren!

Mij en Charlie, een unieke band

De band die er de afgelopen tijd is ontstaan tussen mij en Charlie is erg uniek. Nu ben ik af en toe alleen thuis en komt hij gelijk op mij afgelopen. Ze kijkt me i eerste instantie erg ondeugend aan, waarna ze op de bank springt en bij me komt liggen. Het vertrouwen tussen ons is dus erg aanwezig, waardoor ik haar nieuwe dingen wil leren. Zelf is ze natuurlijk al erg nieuwsgierig, maar door haar te helpen kan ze misschien weer nieuwe dingen aanleren. Zo zou ik haar bijvoorbeeld kunnen leren zwemmen. Vanaf de boot zal ik haar heel rustig kennis laten maken met het water, om haar vervolgens te leren zwemmen. Nu moeten er alleen nog een aantal dingen gebeuren.

Het onderhouden van de boot

Met alleen een boot kun je natuurlijk wel varen, maar zijn de risico’s dat er iets kan gebeuren niet uitgesloten. Daarom heb ik in eerste instantie de boot helemaal nagelopen op schade. Alle kleine gaten zijn gedicht en is de boot van binnen helemaal opnieuw gelakt. Bovendien heeft de buitenkant van de boot een nieuwe kleur gekregen, waarna ik hem ingesmeerd heb met epoxy. Epoxy zorgt ervoor dat de boot een sterke, beschermende coating krijgt. Hierdoor zullen we niet voor onverwachte verrassingen komen te staan en gaat de boot langer mee!

Laat het varen beginnen

De boot is geheel gerestaureerd, er is een beschermende coating aangebracht en de motor is er inmiddels ingehangen. Samen met mijn vriend hebben we ondertussen de boot in het water gaan we ieder weekend varen. Binnenkort nemen we Charlie voor het eerst mee de boot op. Ik ben benieuwd wat hij ervan gaat vinden, Charlie lijkt me namelijk wel een echte waterrat. Voordat het zo ver is, gaan we eerst zelf even genieten van onze nieuwe boot!

Geef een reactie