Hygiënisch samenleven met je huisdier

Een huisdier in huis verrijkt je leven enorm op zoveel verschillende vlakken. Echter, er is wel één groot nadeel aan het delen van je woning met een huisdier. Je moet je huis vaker dan normaal schoonmaken, want een dier is nou eenmaal niet de meest hygiënische huisgenoot die je kunt hebben. In deze blogpost lees je dan ook een aantal tips en tricks om je huishouden (met dieren) zo hygiënisch mogelijk te houden!

Frequente schoonmaak

Dit eerste onderwerp spreekt het meest voor zich, maar is daarom niet minder belangrijk. Met je geliefde viervoeter of ander dier in huis moet je nou eenmaal veel vaker schoonmaken. Misschien heb je een hond of kat die veel haren verliest. Dan ben je toch al snel meerdere keren per dag aan het stofzuigen. Maar niet alleen de haren of vacht vormen een probleem voor de hygiëne in huis. Je huisdier brengt waarschijnlijk ook veel tijd buiten door en zal niet zo snel zijn vier pootjes netjes vegen op de deurmat bij binnenkomst. Het is met een huisdier dus lastig te voorkomen dat vuil van buiten naar binnen wordt gebracht. 

Je huisdier regelmatig wassen helpt al enorm, maar je huis schoonmaken blijft een must. Daarom raden wij ook aan om de hulp in te schakelen van een professioneel schoonmaakbedrijf. Zo weet jij zeker dat je huis op frequente basis en zeer grondig wordt schoongemaakt. Dit draagt niet alleen bij aan de hygiëne in huis, maar zorgt er ook voor dat jij veel meer tijd over hebt om met je geliefde viervoeter te spelen en knuffelen. Een professionele schoonmaker is de investering dus zeker meer dan waard!

Aandacht voor je vloeren

Je huisdier trainen om niet in jouw bed te slapen of op de bank te zitten is nog te doen. Maar als jij je huisdier in huis wilt hebben is het onvermijdelijk dat hij of zij veel tijd doorbrengt op de vloeren van jouw woning. Voor een hygiënisch huishouden met dieren is het dan ook belangrijk om extra aandacht aan de vloer te besteden. Grondig en regelmatig vloeronderhoud kan zeker geen kwaad, want ook wij mensen lopen telkens over de vloer met vieze schoenen of voeten.

Dagelijks stofzuigen is iets wat je kunt doen, maar vergeet ook zeker niet om meerdere keren per week te dweilen. Daarnaast raden wij aan om de vloer ook meerdere keren per jaar te behandelen met een speciale olie of ander geschikt middel. Zo blijft de vloer langer goed en blijft de bovenlaag goed beschermd, waardoor bacteriën en andere ongewenste dingen niet in de vloer kunnen dringen. Heb je vloerbedekking? Alleen stofzuigen is niet genoeg. Laat je vloer meerdere keren per jaar professioneel reinigen. Je zult verstelt staan van alle troep die uit de vloerbedekking naar boven komt

Geef een reactie