De mooiste plekken om te gaan wandelen met je hond

Ik ben een echte hondenliefhebber. Daarom lees ik ook met plezier de verhalen op dit blog. En ik schrijf ze ook graag! Daarom wil ik je graag meenemen naar wat naar mijn idee de mooiste plekken zijn om met je hond te gaan wandelen. Daarbij neem ik ook in ogenschouw wat honden het leukste vinden. Want je kunt zelf wel heel graag op het strand flaneren, je hond moet er ook maar van houden! Anders is er uiteindelijk ook niks aan.

Strand

Toch heb ik gelukkig een hond die het strand wel heel leuk vindt! En ik ook, dus dat komt geweldig uit. Ik kan echt uren langs de kustlijn lopen en genieten van de wind die door mijn haren raast. Op het strand vind je vaak ook veel andere hondenliefhebbers, dus mijn trouwe viervoeter vindt het ook helemaal geweldig op het strand. Het liefst ga ik een beetje aan het einde van een mooie stralende zomerdag. Het strand ligt dan niet meer vol met bakkende toeristen en het weer is nog heel aangenaam. Er is eigenlijk ook geen mooiere plek om te zijn tijdens een zonsondergang te zien dan op het strand.

Een klein nadeeltje aan het strand is dat je je er altijd wel op moet kleden. Laatst was ik gewoon een dagje weg en wilde ik spontaan naar het strand. Dat is natuurlijk geweldig, maar ik had best een dure leren jas heren aan en ook nog net nieuwe witte Dsquared schoenen aan. Die werden dus een beetje vies door het zand. Dat was wel zonde.

Bos

Een ander mooie plek om heen te gaan met mijn hond is het bos. Hier kan dat beest ook altijd heerlijk ravotten. Hij vindt altijd wel weer een of andere tak waar hij zich uren mee vermaakt. Dan moet ik hem zo ver mogelijk weggooien, en gaat hij hem weer halen. Wat een gek beest. Hier ligt het gevaar van de vieze kleren ook wel een beetje op de loer. De bospaadjes zijn vaak een beetje modderig en nat. Het is dus verstandig om oude kleren aan te trekken. Maar als je van te voren al weet dat je naar het bos gaat, is het allemaal niet zo’n probleem!

Bergen

Tot slot ga ik altijd heel graag in de bergen wandelen met mijn hond. Op vakantie dan vooral natuurlijk, ik ben me ervan bewust dat in Nederland geen bergen zijn. Maar op vakantie vind ik het heerlijk, en mijn hond ook. Helaas begint mijn hond al wat ouder te worden en zijn botten worden wat brozer. Daarom merk ik dat hij moeite heeft om op bergpaatjes omhoog te klauteren. Ik denk dus dat het goed is om niet meer met hem op te hoge bergen te gaan wandelen, maar mocht ik ooit een nieuwe jonge hond krijgen, ga ik zeker weer!

Geef een reactie