Een aantal tips als je je huisdier mee neemt op vakantie

Besluit je je huisdier mee te nemen op vakantie dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo is er buitenlandse wet- en regelgeving, moet je je huisdier beschermen tegen teken, weten waar de lokale dierenarts zich bevindt en je huisdier vervoeren op een veilige manier. Een aantal tips als je je huisdier mee neemt op bijvoorbeeld een stedentrip milaan.

 

Houdt rekening met de invoereisen per land

Neem je je huisdier mee naar het buitenland, naar bijvoorbeeld stedentrip milaan, dan moet je rekening houden met bepaalde wet- en regelgeving. Je vindt invoereisen per land terug op de website van het LICG. Dit geldt voor zowel binnen als buiten Europa. Kijk overigens niet alleen naar het land van bestemming, maar ook de landen waar je doorheen gaat reizen. Je huisdier moet sowieso gechipt en geregistreerd zijn, een Europees dierenpaspoort hebben en een geldige rabiës vaccinatie minimaal 21 dagen voor vertrek van je reis.

 

Ga van te voren op zoek naar de lokale dierenarts

Zoek voordat je vertrekt naar het buitenland met je huisdier naar de plaatselijke dierenarts. Noteer de contactgegevens van deze dierenarts in je telefoon. Mocht je huisdier hulp nodig hebben dan kun je met de dierenarts contact opnemen zonder nog te moeten zoeken naar de contactgegevens. Ook is het slim om de contactgegevens van je eigen dierenarts bij de hand te hebben. Je kunt dan altijd in je eigen taal advies vragen wat te doen.

 

Voorkom dat je huisdier reisziekte krijgt

Niet elk huisdier vindt een lange autorit prettig. Sommige huisdieren krijgen een reisziekte. Dat komt omdat het evenwichtsorgaan wordt verstoord. Daarom doe je er verstandig aan om ondersteuning tegen reisziekte mee te nemen. Je kunt dan denken aan Puur Reis of Beaphar Reisfit. Een tip is om deze producten van te voren uit te proberen op je huisdier en te kijken hoe je huisdier erop reageert. Werkt het onvoldoende dan is het verstandig om je huisart op te bellen en te vragen naar juiste medicatie. Ben je eenmaal onderweg naar je reisbestemming dan doe je er goed aan om regelmatig een wandeling met je huisdier te maken. Daarnaast moet er natuurlijk voldoende vers drinkwater beschikbaar zijn. 

 

Zorg dat je huisdier tijdens de autorit goed vastzit

Neem je bijvoorbeeld je hond mee op reis doe dit dan veilig. In Duitsland is dit een advies en daarnaast is het ook verplicht om je dier goed vast te zetten in de auto. Net zoals bij personen is het ook voor huisdieren belangrijk om goed vast te zitten. Als dit niet gebeurt dan kunnen er onveilige situaties ontstaan voor jou, maar ook voor medeweggebruikers. Boek je vakantie bij bebsy.

 

Geef een reactie