herenkleding

Haal die mooie korte broek uit de kast!

Soms moet je gedachtenspinsels gewoon online gooien om bijvoorbeeld je hart te luchten. Ik ben me er van bewust dat het onderwerp van deze blog niets te maken heeft met dat van deze website. Ik zal je dan ook niets kwalijk nemen als je besluit niet verder te lezen. Ben je toch nieuwsgierig geworden waar het over gaat? Lees dan wel snel verder. Ik wil het namelijk hebben over dresscode in de zomer.

Summervibes

Het mooie en vooral warme weer houdt inmiddels al enige tijd aan. Onze harige vrienden op vier poten lijken ook wel wat last te hebben van de warmte. Ze slaan het dan ook niet af om lekker in de schaduw te liggen of in een badje met te spelen. Zij kunnen helaas niet kiezen wat ze aantrekken en zo wat meer verkoeling te kunnen krijgen. Soms ben ik wel jaloers dat ze niet elke dag een keuze moeten maken welke kleding ze nu weer aan moeten trekken. Wij (mensen) kunnen dat wel tot op zekere hoogte.

Wat moet ik aan

In je vrije tijd lijkt dat wat gemakkelijker te zijn dan onder werktijd. In je vrije tijd trek je namelijk gewoon aan wat je zelf wilt. Ook als je voor jezelf werkt zullen de problemen niet al te groot zijn. Als je voor een baas werkt heb je echter meestal wel te maken met kleding voorschriften. Zowel voor herenkleding als voor dameskleding.

Verschil moet er zijn…

Of juist niet? Veel heren moeten met deze temperaturen ‘gewoon’ in een lange broek naar het werk omdat ze er representatief uit moeten zien. De vraag is wel of het bij sommige bedrijven waar deze regel ook geldt, echt noodzakelijk is. Voor vrouwen gelden er dan vaak weer andere regels. Zij mogen meestal met een rok tot net boven de knie verschijnen bij dezelfde baas.

Inmiddels zijn er steeds meer mensen die deze gang van zaken ter discussie stellen. Zo heb ik laatst iemand (een man in dit geval) voorbij zien komen op social media die ter provocatie in een rok naar zijn werk is gegaan.
Persoonlijk vind ik dat een dappere en gewaagde stap. Hij wilde volgens mij de ongelijkheid qua kledingvoorschriften ter sprake brengen omdat hij graag ook in een korte broek naar zijn werk zou willen. Uiteindelijk gaan ze de kledingvoorschriften binnen het bedrijf eens onder de loep nemen. Ik denk dat dat een goede zaak is want wie wil er nou met de huidige temperaturen in een lange broek binnen zitten?

Geef een reactie