Gezond in de zon

De zomer komt eraan en dat betekent vaak dat we drukke weken tegemoet gaan. Een volle agenda kan soms zorgen voor ongezonde eetgewoonten. Maar geen paniek, met een paar simpele tips kun je gezond blijven eten, ook in drukke doordeweekse weken. In deze blog geef ik je praktische tips om gezond te blijven eten deze zomer, inclusief het gebruik van vitaminespillen als aanvulling op je voeding. Lees je mee?

Plan vooruit

Koken doordeweeks? Liever niet, maar het is wel belangrijk als je gezond wilt eten. Doe daarom liever weekboodschappen in plaats van boodschappen per dag. Zo kan je ook een plan maken en voorkom je dat je op het laatste moment voor ongezonde opties kiest. Je bent immers meer geneigd om minder uit te geven als je al eten hebt. Je kan ook vooraf de boel voorbereiden, daar vertel ik je zo meer over.

Kies voor makkelijke maaltijden

Als je weinig tijd hebt, is het verleidelijk om voor snelle en ongezonde maaltijden te kiezen. Maar er zijn genoeg gezonde maaltijden die snel en makkelijk te maken zijn. Denk bijvoorbeeld aan een groentesoep of een salade met gegrilde kip en groenten. Of maak in het weekend een grote pan pasta of curry, zodat je de rest van de week een gezonde maaltijd hebt.

Eet genoeg groente en fruit

Een gezonde voeding begint bij het eten van genoeg groente en fruit. Zorg dat je minimaal 250 gram groente per dag eet en eet daarnaast 2 stuks fruit. Voeg groente toe aan je ontbijt, bijvoorbeeld in een omelet of smoothie. En maak van je lunch een feestje met een kleurrijke salade vol groenten en fruit.

Gebruik vitaminesupplementen als aanvulling

Naast gezonde voeding kun je ook kiezen voor vitaminesupplementen als aanvulling op je voeding. Vooral in drukke tijden kan dit een goede optie zijn. Let er wel op dat supplementen nooit een vervanging zijn voor gezonde voeding, maar kunnen dienen als aanvulling. Wellicht wil je een dim complex van Vitaminesperpost uitproberen. Je kan bij dit bedrijf ook allerlei andere vitamines en supplementen bestellen. Zoals de vitamine c van Vitaminesperpost bijvoorbeeld.

Maak gezonde snacks

In drukke tijden is het verleidelijk om te grijpen naar ongezonde snacks. Maar met een beetje voorbereiding kun je ook gezonde snacks maken. Maak bijvoorbeeld zelf hummus of guacamole en dip hier groenten in. Of maak een gezonde snackmix van noten, zaden en gedroogd fruit. Gezond hoeft niet saai te zijn.

Geef een reactie